fredag 13 juni 2014

6 svenska medaljer!

Hej Alla Familjer, släktingar, vänner och andra underbara människor där hemma som kommit hit på ett eller annat sätt. Idag tog vi 6 medaljer, 1 guld, 3 silver och 2 brons. Dags att korka upp fredags skumpan.
Vi har haft en väldigt väldigt bra dag där i Schweiz. Men vi börjar från början, sovmorgon och godfrukost. Smörja in oss och sen dra ner till tävlingsområdet. Strålande sol, kyligt i vattnet, stiltje, alltså perfekta förhållanden för stordåd.

Först ut var bräda herrar. Stökigt med uttagningen av utrusning, organisationen visade sig inte från sin bästa sida. Man lovade mycket- levde inte upp till något. Var lite problem med språket… Erik och Viktor körde men ingen av dem kom till final tyvärr.
Vi provsimmade banan, lång som fan. Hittade en ryss från Sibirien som vi tjattade lite med. Han tyckte det var varmt i vattnet, vi stod som flamingos. Stormen igår drev in lite nytt kalltvatten. Lunch och sen egen laddning för finalerna.

Först ut var damernas Surf, Störkigt, trångt och fötter och armar överallt, tajt runt bojar. Såg Cattis hela tiden, blev stängd och jagade en tyska. Tyskan vann, Cattis kom 2a och jag kom  3a. Helt slut, 400m, hur fan kan det va så långt?! Kajsa kom upp som 7a, Linnea 14 och Puffy 16:de.  Herrarnas surf ännu mer stök, Jeppe visade sig från sin bästa sida. Jagade på ryssar, tryckte undan ryssar, spurtade om ryssar och vann. Jeppe nr one! Gurra kom 16 plats.

Brädlagkapp, 4 pers, 2 simmare- 2 brädpaddlare. Vi var bra individuellt- tillsammans blev det lite stökigt, jag och kiwi körde, låg snett på brädan och fick inget trycka, samma för kajsa och Cattis. Vi krigade in på en 3dje plats före Holland. Killarna hade likande problem- brädan pråmade och kom sist.
Bräda damer- tajt men de var snabba ut, längsta de någonsin tävlat i sina liv. Kiwi kom in som 5a, Cattis kom 7a, Puffy 8a, Kajsa  9a och Linnea 11a. Själv hade jag strykt mig. Var lagom trött efter 2 grenar, kände att mer syra inte skulle gynna mig.

Dagens sista gren blev rescue tube. Snabbast ut till boj, Kajsa snabb som fan, strulig koppling och bra draget av Linnea och Kiwi. Tyskorna rådde vi inte på tyvärr, men silver blev det. Killarnas lag såg liknade ut, jeppe snabb ut, gurra simmade bra och Victor och Erik drog till ett nytt silver. Hurra!  Ryssarna tappade sin kille och förlorade ett brons.

Annars var det mycket tyskt och schweiziskt på prispallen, Holland tog en medalj på bräda. Liveband spelade nationalsångerna. Coacherna var mer än nöjda, vi är nöjda. Vi kommer få en skumpa! Livet är inte speciellt svårt. Sen badade vi av lite, solade och snexade gratis snex. Jag och Gurra gick å snex handlande och sen middag med schnitzel och glass. Möte och nu har jag käkat nötter med Victor. Vi åt upp hela påsen.
Påtal om att Schweiz lite är ett u-land. Vi bor 6 tjejer och har ETT eluttag. Lisa bor själv, har inget. Killarn har asmånga. Någon som har planerat dåligt eller är de patriarkatet som slagit till igen?

Imorgon blir det Skii, ocean man/women och ocean relay. Erik kör ski försök, resten går i direkt final.   

1 kommentar:

  1. Snyggt på surfe, skulle gärna vela varit där och sett alla ben och armar :) Snyggt av Jesper- Flamingos från Sverige, trodde ni var isbjörnar! Härligt med liveband till nationalsånger! Elkontakter, hmm, rakning av skägg - brukar det vara kvinnor i anläggningen ....
    Två timmar till tävling. Kööööööööööööööör!
    Puss/mamma

    SvaraRadera