För mig är bröd som pannkakor, man har en grund och sen "kryddar" man det själv.
Så bröd kanske också är en efterrätt då? Eller det var kanske inte så du menade Gurra?
Basen är iaf:
25g jäst
5dl väska vatten/mjölk 37grader
1msk socker/honung
0,5dl fett olivolja/smör(smält)
1dl linfrön (krossade eller hela)
1dl vetekli
1-2dl frön av något slag (solros, pumpa eller nötter)
1tsk salt
Riven frukt eller grönsak( Squash, kålrot, morot, äpple el liknande totalt 1-2dl)
Och sen mjöl, 2/3 delar vete och 1/3 någon annan mjölsort.
(müsli och havregryn går mkt bra att ha i, också äppelmos eller sylt, ta ca 1dl isf)
Konistens att det lossnar men fort är lite kletigt. Torr deg är inge bra.
Jäsa i 1h, baka ut, jäsa 30 min och sen 225gr i ugnen ca 10-20min, bästa är att vakta och sen svalna på galler med duk
Dagensbröd med rågmjöl,morot och äpple.
Frukt undrar ni: Saftighet svarar ja
1h första jäsningen är tydligen bra, läste det i någon coop tidning och att man bara ska ha 25g jäst.
Kör hårt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar